Welkom bij de Van Dillen Bouwgroep
Werken bij Van Dillen? Klik hier voor de vacatures

Eén bouwgroep,

vijf werkmaatschappijen 130 betrokken medewerkers

Hoewel wij al sinds jaar en dag vasthouden aan onze succesformule servicegerichte kwaliteit, is er wel het een en ander veranderd in de afgelopen 12 jaar. We begonnen ooit als aannemersbedrijf met een geïntegreerde Timmerfabriek en medewerkers die voor woningcorporaties mutatiewoningen en serviceopdrachten uitvoerden. Inmiddels werken we vanuit de Van Dillen Bouwgroep met 130 betrokken medewerkers, verdeeld over vijf werkmaatschappijen.

Met ons aannemersbedrijf gaan we sinds 1724 mee met onze tijd. De organisatie is strak ingericht als projectenorganisatie en wij realiseren planmatig onderhoud-, groot onderhouds- en renovatieprojecten in bewoonde staat. Daarnaast bouwen óf verbouwen we graag scholen. We hebben een passie voor nieuwbouw, vooral als we deze met ons eigen ontwerp en het door onszelf ontwikkelde bouwsysteem kunnen realiseren.

In dit bedrijf worden serviceonderhoud, mutatieonderhoud en planmatig projecten uitgevoerd. Met respect voor de bewoner en oog voor kwaliteit gaan 20 medewerkers dagelijks op pad om het woongenot van de huurders van onze klanten te optimaliseren. Het gehele proces wordt digitaal gepland en aangestuurd.

Van oudsher gebruiken we onze eigen Timmerfabriek. In de fabriek maken wij bouwkundige gevelelementen, zoals kozijnen en dakramen. Anders dan jaren geleden worden alle producten door ons voorzien van beglazing, waardoor we die kant-en-klaar, in één keer én met zo min mogelijk overlast voor bewoners, in de woningen kunnen plaatsen. Dit stelt ons in staat om projecten sneller en efficiënter op te leveren. De Timmerfabriek levert van huis uit aan ons eigen aannemersbedrijf en de Prefabfabriek. Inmiddels voorzien we ook onderhoudsbedrijven van bouwelementen van het hoogste niveau.

Met de Prefab Fabriek zijn wij constant op zoek naar bouwmethodes waarmee we ons onderscheiden en het verschil kunnen maken voor onze opdrachtgevers en gebruikers. In de Prefab Fabriek produceren wij goed isolerende gevelelementen, in samenwerking met de partners van B4U. De gevels passen we bij zowel grondgebonden woningen, als bij de hoogbouw (galerijflats en portiekflats), toe. Verder maken we in samenwerking met Sustainer Homes en projectontwikkelaar Wilgenwold modulaire houten prefabwoningen, welke energieneutraal én volledig circulair ontworpen zijn. Het nieuwste innovatieve product is het PRISOCON dakelement.

Het Bouw Bureau zorgt voor al onze engineering, planvoorbereiding en tekenwerk voor onze projecten. Tekenen, rekenen en maken als uitgangspunt. Maar ook de productontwikkeling en in de toekomst ook de voorbereidingen voor onze eigen projectontwikkeling. Zo borgen wij onze kennis in onze organisatie en kunnen we de kwaliteit binnen onze projecten verhogen. Dit bedrijf zal ondersteuning verzorgen voor alle productiebedrijven van de Van Dillen Bouwgroep, maar zeer zeker ook voor derden werken.

Aannemer en aanbieder van bouwoplossingen

Al onze producten en oplossingen op een rij

Als bouwbedrijf hebben wij de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt van aannemer tot een aanbieder van woon- en bouwproducten. Oplossingen die passen in de tijd waarin de vraag naar woningen groot is en er woningen in een rap tempo verduurzaamd moeten worden. We hebben de Van Dillen Bouwgroep zo ingericht dat wij een ‘one-stop-shop’ zijn geworden. Met alle disciplines in huis om een product van concept naar realisatie in eigen huis te ontwikkelen. Elke oplossing een eigen gezicht. Hieronder onze ‘huismerken’ op een rij. Productdenken betekent dat wij onze oplossingen voortdurend aanpassen en verbeteren. Staat jouw oplossing hier niet tussen? We kunnen een product aanpassen naar jouw wensen of eisen.

‘Optopper’ is een duurzame houten dakopbouw waarmee je de oppervlakte van je dak kunt gebruiken voor nieuwe woningen. Het dakoppervlak van flats en kantoorgebouwen biedt een enorme kans voor het creëren van woningen.

Prisocon is ons Prefab Isolatie Concept. Een hoogwaardige isolatieschil vanaf de buitenzijde van de woning die boven op de bestaande dakconstructie wordt aangebracht en voorzien van een nieuwe dakafwerking.

HOME staat voor ‘House Of Modulair Elements’ en is een gasloze, luchtdichte en circulaire woning. De woning is betaalbaar, geprefabriceerd van hout en gericht op de midden en sociale huur.

‘School van Hout’ is ons merk voor het prefab bouwsysteem van houten modules voor de realisatie van scholen of het uitbreiden van school- en utiliteitsgebouwen.

Kompakt Huis is een betaalbare compacte prefab woning, die voldeoet aan het Bouwbesluit en alle kwaliteiten heeft van een volwaardige nieuwbouwwoning, inpasbaar in zowel een bebouwde als een groene omgeving.

Fit Flat Flow is onze gestandaardiseerde procesaanpak. Met als uitgangspunt design & construct. Alles gericht op resultaat gericht samenwerken.

De toekomst van de woningbouw ligt in het realiseren van ecologische en circulaire (bos)bouw. BouwBos projecten zijn gemaakt in het groen, en iets teruggeven aan de woonomgeving op het gebied van biodiversiteit.

Klimaatpak is een passende renovatie oplossing gericht op woningen. Met als ambitie woningen aardgasvrij of aardgasvrij ready te realiseren. Klimaatpak is een samentrekking van ‘Klimaat’ en ‘Maatpak’.